About the breeder

Om oppdretter

Presentasjon

Meg og Indra
Frå eg var liten av har eg alltid vore opptatt av og glad i dyr.
Eg var ei sjenert og roleg jenta, som hadde livleg fantasi og likte å lesa bøker om dyr og naturvitenskap.
Maine Coon var ein rase eg hadde eit spesielt godt auge til, og som eg drøymde om å bli oppdrettar av når eg blei stor.

Eg heiter Kine Elìn B. Aarra, fødd i 1994 og oppvokst midt i skogen i Øvre Hålandsdal på Vestlandet.
No bur eg i skjønnaste Uskedalen med min vetle flokk med Maine Coons.

Fascinasjonen for Maine Coon oppstod allereie då eg var liten og las mange bøker. Det gjekk mykje i bøker om natur og naturvitenskap, og eg drøymde meg ofte vekk i rasebøker om kattar, hundar og kaninar.
Eg var så heldig at eg vaks opp med dyr, hundar og huskattar, men interessa for MCO slapp ikkje taket.

Eg har erfaring frå oppdrett grunna mor mi som dreiv med rasen Engelsk Cocker Spaniel frå før eg vart fødd.
Så eg vaks omtrent opp i valpebingen, og har gjennom oppveksten hjulpet mykje til med fødslar, stell, tilleggsmating og våkenetter.

Eg hadde i utgangspunktet planar om å få litt erfaring på baken først som fôrvert før eg starta for meg sjølv, men ombestemte meg då eg heller fekk tilbudet om å få kjøpa ei kjetta til eigen oppstart.
Så då blei det til at eg gjekk for ho, og då var det gjort.

Om oppdrettet

Oppdrettet ble godkjent og oppført i NRR (regi av FIFe) 24.mai i 2019.

Kattene er først og fremst familiemedlemmer, det vil si at hver enkelt blir verdsatt og tatt vare på, og deres helse og velbefinnende er første prioritet.
Kattene får gå inne i huset sammen med oss tobeinte og de andre firbeinte. De tar del i vår hverdag og er fullverdige familiemedlemmer.
(De er nok en smule bortskjemte, hehe)
De har også en koselig liten luftegård disponibel, for dem som liker å være ute.

TESTING
Jeg tester mine avlsdyr utover det en er pålagt som oppdretter registrert i NRR. Det omfatter at kattenes hofter blir undersøkt for HD, og det blir utført HCM-screeninger blant annet før avl.
Kattene som skal brukes i avl vil også gjennomgå en grundig DNA-test. Jeg benytter meg primært av MyCatDNA.
Alle resultater vil bli oppført her på hjemmesiden, på hver enkelt katts profil, i samla helseoversikt over alle mine katter, samt det vil ligge offentlig tilgjengelig på kattens stamtavle i PawPeds Maine Coon register.
Det vil også bli oppført på katten i minkatt i NRR’s register.

Jeg kommer også til å drive litt med utstilling for å få vist fram mine katter, og få en vurdering på dem.

Sjekk gjerne ut innlegget om oppdrettets avlsfilosofi for å få større innblikk og mer info i hvordan jeg jobber og hva oppdrettet jobber mot. Ta også gjerne en kikk på mine artikler om helse under Maine Coon.

Stamnavnet

Jeg valgte å ta i bruk mitt eget slektsnavn i mitt stamnavn. Ettersom Aarra er et beskyttet etternavn, som vil si at det er kun blodsslekt eller inngifta som får ta det i bruk, så er det noe som er unikt og personlig for meg.

Kunnskap

«Kunnskap er makt» er en klisjè setning som jeg personlig ikke har særlig sansen for. At kunnskap er makt insinuerer at den kan bli misbrukt for egen vinning og for å styrke/sikre sin egen posisjon og status.
«Kunnskap er en ressurs» er en mye bedre formulert setning. Kunnskap er nemlig det, en enorm ressurs som medfølger stort ansvar for dem som innehar den.

Det er viktig for meg å tilegne meg mest mulig kunnskap om oppdrett og om rasen vår for å få bedre forståelse for arbeidet jeg holder på med, men også for å eventuelt kunne hjelpe andre.
Jeg vil derfor fokusere på å ta diverse kurs fremover etter hvert som mulighetene byr seg, samt følge med på diverse informasjonssider.
Jeg står på venteliste for PawAcademy, og har planer om å avlegge diplomoppdretterprøven.
Grunnet nye regler hos NRR så har jeg måttet utsette mine opprinnelige planer om å avlegge prøven i sommer (2020). Oppdretter som ønsker å avlegge prøven må ha oppfostret minst et kull for å kvalifisere.

Kjæledyr fra oppveksten

Jeg har vært så heldig å få vokse opp med dyr ❤ Min mor drev oppdrett av Engelsk Cocker Spaniel, og min far drev med jakt og dressur.Jeg fikk omsider «sutret» meg til en katt, og fikk overta min morfars kastrerte hannkatt Putin.Nedenfor er en rekke dyr familien min har hatt opp igjennom årene, noen…

Sider: 1 2

%d bloggere liker dette: