Katteutstilling

Katteutstilling er en skjønnhetskonkurranse hvor hver katt vurderes opp mot standarden til rasen den tilhører og konkurrerer mot andre om premiering.
Det er vanlig at oppdrettere deltar med sine katter for å få vurdering på typen i henhold til rasestandarden, men man behøver slettes ikke være oppdretter for å delta. Dette er noe som kan være gøy, interessant, lærerikt og sosialt for alle og enhver som interesserer seg for katt.

Indra på BERAKs utstilling 15.-16. februar 2020

Kattene er delt opp i kategori, rase, farge og klasse. Det er også en egen huskatt klasse, hvor de deles opp i korthår og langhår. For å kunne stille ut huskatt trenger en huskattbevis i NRR.
For å få registrert din huskatt, laster du ned og fyller ut skjemaet huskattregistrering. Pris for registrering finner du her, men pr dags dato koster det 60 kr.
Huskatter som stilles ut som er 10 mnd eller eldre må være kastrert eller sterilisert.

Det er en del krav og regler som man må sette seg inn i og følge for å kunne stille ut katten sin, huskatt som rasekatt. For å stille ut ved en NRR-utstilling, må du selv være medlem av en godkjent katteklubb (klubb som er medlem av NRR). Alle påmeldinger foregår på nett via NRRs-online system Minkatt, eller eventuelt via din klubbs utstillingssekretær. Medlem av klubber utenfor NRR kan også stille ut ved andre regler, «Open doors-policy», men trenger da utstillerlisens for katten.

Rasekatter må være registrert med stamtavle, og som nevnt over må huskatter være registrert med huskattbevis. Alle katter over 10 mnd må være ID-chippet. Kastrasjon eller sterilisering skal kunne fremvises attest på, med mindre det er direkte oppført i stamtavlen eller evt i veterinærpasset.

Vaksinene må være på plass. Det må ha gått minimum 15 dager fra siste påfyll, og de årlige obligatoriske vaksinene må ikke være eldre enn 1 år. Dette kan være lurt å se over i god tid før den aktuelle utstillingen, slik at du evt rekker å besøke veterinæren for påfyll av vaksine.

Alle katter må være rene og velstelte, med klipte klør på alle poter.Kategorier:Utstilling/Catshow

%d bloggere liker dette: