Utstillingsforberedelser

Burpynt

Burpynt til enkeltbur – selvsydd.

På katteutstilling sitter kattene i tildelte bur mesteparten av dagen når dem ikke blir stelt eller er oppe hos dommeren. For at ikke burene skal være så tråe og kjedelige, så dekoreres dem med tilpassede gardiner. Disse kan man enten sy selv, ellers er det også mulig å bestille fra andre som syr.
Burgardinene tjener også et annet formål enn kun dekorasjon, de verner også katten litt mot støyen i hallen.

Burpynten skal bestå av et toppdekke, gardiner til å dekke veggene inne i buret og et teppe eller lignende i bunnen for at katten skal ha noe varmt og mykt å ligge på. Mange velger å gjøre litt mer utav det og har et par gardiner i fronten også for litt ekstra dekorasjon.
Et enkeltbur NRR-standard har målene
b: 60 x l: 75 x h: 60cm,
og dobbeltbur er
b: 60 x l: 150 x h: 60cm.
Det går fint an å sy det selv, ellers er det flere som syr på bestilling.

Bading

Noen katter sliter med fetthale. Dette er lurt å få bukt med før bading. Den beste metoden for å bli kvitt fetthale er å pudre kattens hale med spesialpudder, ellers sies det at talkum fungerer like bra. Pudre halen noen dager i forveien av badet og la pudderet fungere i noen minutter for hver omgang før dette børstes ut.

Ettersom utstilling er en skjønnhetskonkurranse, så er det viktig med rene og velstelte katter.

Et bra showbad består av:
– avfetting av pelsen
– grundig vask
– fargefremhevende sjampo
– eventuelt eddikskyll
– balsam

Et showbad er en møysommelig prosess skal man få det beste resultatet, og det kan være lurt å øve seg før man skal debutere på utstilling.
Den største «hemmeligheten» bak et bra bad er å skylle pelsen grundig. Er man for slurvete med skyllingen kan det ligge igjen såperester i pelsen som gjør den fett, og badet blir dermed så godt som bortkastet.

Det finnes veldig mange ulike produkter på markedet, så det kan være lurt å spørre om tips til hvilke som fungerer for din katts pels og farge, ellers har man noen merker som skal være av bra kvalitet og fungere for de fleste.

Showbad

Et showbad er en møysommelig prosess skal man få det beste resultatet, og det kan være lurt å øve seg før man skal debutere på utstilling.Den største «hemmeligheten» bak et bra bad er å skylle pelsen grundig. Er man for slurvete med skyllingen kan det ligge igjen såperester i pelsen som gjør den fett, og…

Annet stell

Alle klørne til katten skal være klippet, både framme og bak. Dette kan du fint gjøre noen dager i forveien, eller på selve utstillingen. Det er ikke så mye en trenger å klippe vekk, hovedpoenget er at klørne ikke skal være kvasse.

Huskeliste

 • Stamtavle/huskattbevis
 • Vaksinasjonsbok/pass med gyldig vaksinasjon (ikke eldre enn 1 år, og minst 15 dager fra nylig vaksinasjon)
 • Burpynt
 • Dokasse (+ sand)
 • Mat- og vannskål (pluss mat til katten)
 • Leke til pus
 • Diverse pelspleie – børste, kam, karde, klotang
 • Diverse produkter kan være lurt; pudder, antistatspray, q-tips, våtservietter
 • Sammenleggbar stol
 • Underholdningsmateriale til deg selv, en bok, blad, strikketøy
 • Nistemat (man får også kjøpt mat og annet i kantinen på stedet)
 • Penger, da kontanter til sløyfer eller rosetter dersom ønskelig
 • Notatbok eller penner kan være kjekt å ha med
 • Nummerlappklype


Kategorier:Utstilling/Catshow

Stikkord:, ,

%d bloggere liker dette: