Burpynt

Jeg synes det var vrient å skulle sy min egen burpynt. Jeg er nok i overkant detaljfiksert og overtenker. Det var vanskelig å finne svar på de spørsmålene jeg hadde rundt diverse mål, så jeg måtte rett og slett bare prøve meg fram.
Jeg og symaskinen er ikke spesielt gode venner, og jeg er ikke noen sy-guru, tvert om.
Så derfor vil jeg lage til et innlegg som kanskje kan være til hjelp for andre som ønsker å bruke sine kreative sider, men som sliter litt med det samme som det jeg gjorde.

Burene som blir disponert på NRR utstillinger som skal kles er jo enten enkeltbur;
B:60 x H:60 x L:75cm,
eller dobbeltbur;
B:60 x H:60 x L:150cm.

Man skal ha et toppdekke, gardiner innvendig og en bunn – til bunnen kan man fint bruke kattens favoritteppe om man ikke ønsker å styre med å lage til noe selv.

Toppdekket kan man lage helt enkelt som et rektangel som akkurat dekker toppen, ellers kan man gjøre litt mer utav det ved å lage en bord i fronten. Denne trenger ikke å være mer enn f.eks 15 cm bred, men er upraktisk å lage den stort bredere mtp åpning og lukking av burdøra.
Mange benytter insektnettig til toppen da denne slipper gjennom mer lys enn tøy, og syr på en bord i fronten for å få med det estetiske, men man kan fint bare bruke stoff.
Det er vanlig å bruke sateng, stoff med blank overflate, men man kan fint benytte bomull og andre stoff man måtte foretrekke.
Det kan være lurt å tenke igjennom hvor lett stoffet rynker da man skal jo pakke det med seg når man skal avgårde, og da er det lett for at det krøller seg.

Gardinene innvendig kan man fint lage litt lengre og bredere enn til at de dekker målene akkurat, så får man til å rynke dem noe som gjerne tar seg litt bedre ut en helt slette gardiner.
Til oppheng er det stort sett to varianter ute og går, enten ved å bruke vaier, eller den «danske måten» med strikk sydd i toppen av hver gardin og hekter i begge ender.
Dette er en ren og skjær smakssak.
– husk på at når du syr innvendige gardiner at du må lage til kanaler i toppen, så husk på å ha noen centimeter å gå på i tillegg til sømrom når du klipper til tøystykkene.

Eksempel på mål på innvendige gardiner på enkeltbur.
Eksempel på mål på innvendige gardiner i dobbeltbur.
Jeg synes det er greit å dele opp langsiden av gardinene innvendig i to deler istedenfor å lage en lang.Gardiner i fronten trenger ikke å være like brede som dem til kortsiden innvendig, der holder det med at stoffet er rundt en halvmeter for å få det fint. Smak og behag.

Bunnen er vel noe av det enkleste å få til. En syr bare et trekk med målene til den burstørrelsen man trenger som man fyller med f.eks platevatt.

Under er noen eksempler på hva jeg har laget.

Jeg har valgt å ha et toppdekke og bunn som er «universalt» i bruken, og heller lage til flere typer gardiner som jeg kan kombinere dem sammen med.
Kommer nok til å bli flere farger og utførelser etter hvert 😀Kategorier:Utstilling/Catshow

Stikkord:, ,

%d bloggere liker dette: