Showbad

Et showbad er en møysommelig prosess skal man få det beste resultatet, og det kan være lurt å øve seg før man skal debutere på utstilling.
Den største «hemmeligheten» bak et bra bad er å skylle pelsen grundig. Er man for slurvete med skyllingen kan det ligge igjen såperester i pelsen som gjør den fett, og badet blir dermed så godt som bortkastet.

Obs obs! Katten må ikke få vann i ørene!
Dette kan man forhindre ved å benytte seg av en dott fettvatt i hvert øre, ellers har jeg hørt at noen samler kattens egen pels som er kardet eller kammet bort, samler dette til dotter og dytter lett i ørene ved bading – da den er naturlig vannavstøtende.

AVFETTING

Før katten skal til pers er det lurt å ta en runde med pelsstell og få ut eventuelle floker før man tyr til avfetting.
Effektive produkter som fjerner fett kan være:
– Swarfega
(fås bl.a på Normal)
Groomers Goop
(fås bl.a hos Stargate Petshop)

Katten vætes før den blir avfettet. Man kan bruke produktet rent, men kan kanskje være bedre å tynne det ut i litt vann for en jevnere fordeling i pelsen.
Her skal det skylles godt for å få ut all såpa!

GRUNDIG VASK

Etter runden med avfetting, og grundig utskylling av produktet, så trengs en runde med grundig vask. For å få siste rest av fett ut av pelsen er det vanlig å ty til oppvaskmiddel i tillegg til avfetting/-rensesjampo.
– Zalo, Yes, Sunlight eller lignende av oppvaskmiddel
Anju Beaute Degrease sjampo
(fås bl.a hos Stargate Petshop)
Zalo påføres i en tynn stripe langs rygg, mage, hale, eventuelt i armhuler og bukser og skylles straks grundig ut. Deretter en runde med utblandet kattesjampo som også skylles godt ut.

For å sjekke om pelsen er tilstrekkelig ren og avfettet, kan du stryke en finger over kattens pels medhårs når den er ferdig skylt. Dersom pelsen «skriker» når du drar fingeren over kan du fortsette til neste steg, ellers bør du gjenta avfetting og grundig skylling.

FARGEFREMHEVENDE SJAMPO

Bruk en fargesjampo for katt – ikke bruk produkter for mennesker. Anju Beaute og Chris Christensen har gode produkter for de forskjellige fargene.

  • varm mahogny, gyldne toner for bruntabby, røde og svartskilpadder
  • kjølig fiolett eller blåsjampo for blå og creme
    (er også lur til katter med sølv og rufisme)
  • kraftig svart for helsvarte
  • lysnende hvit for helhvite katter eller katter med mye hvitt
    (er også lur til katter med sølv)

Ikke alle synes å mene at fargesjampo gjør den største nytten, men kattene blir i hvert fall rene om ikke annet.

Det står som regel instrukser bakpå flaskene for blandeforhold og hvor lenge produktet bør virke før det skylles ut.

RENS/EDDIKKSKYLL

Eddikkskyll kan være lurt for å forsikre seg om at alt av såperester etter sjamponeringen er ute, og for å tilføre pelsen ekstra glans. Da holder det med en kork av 40% eddik i en bøtte med et par liter vann, og dette helles over pus.
Skylles godt ut!

BALSAM

Når katten er ferdig vasket og ren, så er det greit å forsegle jobben med en bløtgjørende balsam. Her kan man fint gjøre det rimelig for seg selv ved å benytte seg av Sunsilks glansbalsam som ikke tynger pelsen.
Anju Beaute har «Creme Rinse» som skal være god på kattepels, ellers vil jeg igjen løfte frem Chris Christensen sine produkter.

Bilder:
Swarfega
Anju Beaute Degrease
Chris Christensen fargekit
Sunsilk Shine Bright balsamKategorier:Utstilling/Catshow

Stikkord:,

%d bloggere liker dette: